پخش زنده
English عربي
4949
-
الف
+

نصب سردیس فردوسی در دانشگاه هلسینکی

سردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه هلسینکی فنلاند نصب شد.

سردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه هلسینکی فنلاند نصب شد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی بنیاد فردوسی، سردیس فردوسی ساخته استاد افشین اسفندیاری در آستانه دوازدهمین بزرگداشت حکیم فردوسی و همزمان با جشن یکصدمین سالگرد استقلال فنلاند طی آیینی در بخش آسیا و آفریقای دانشگاه هلسینکی فنلاند نصب شد. 

این آیین با همکاری سفارت ایران در فنلاند، بنیاد فردوسی و موسسه فردوسی طوسی برگزار شد.
آیین رونمایی از سردیس فردوسی سراینده میهنی ایرانیان، گردهمایی شایسته‌ای شد از چهره‌های نامدار فرهنگی و سیاسی اسکاندیناوی تا یکی از شکوهمندترین جشن‌های یکصدمین سالگرد استقلال فنلاند رقم بخورد.
سال 2017 میلادی برابر با یکصد سالگی برپایی جمهوری در کشور فنلاند است و کشورهای گوناگون کوشیده‌اند تا در پاسداشت این رویداد تاریخی با مردم فنلاند همراهی ستودنی داشته باشند.
به ابتکار نمایندگی ایران هم، سردیس فردوسی بزرگ، آخرین ساخته استاد افشین اسفندیاری (عضو هیات امنای بنیاد فردوسی) به عنوان نماد پیوند دو کشور از سوی ایران به مردم فنلاند پیشکش شد.
در آغاز آیین رونمایی تندیس فردوسی در فنلاند، ضرب و زنگ حماسی مرشد محسن شریفی، چنان فرهنگ دوستان را به وجد آورد تا ستایش ارزنده دکتر کامبیز جلالی سفیر ایران در هلسینکی از حکیم فردوسی، فرزند برومند ایران بیشتر به دلها بنشیند.
سپس میثم موحدفرد مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری فردوسی از جایگاه زبان پارسی در پیشینه زبان و ادب جهان یاد کرد و گفت: اگر فردوسی تنها نگاهبانی از زبان پارسی را به عنوان زبان کهن و کلاسیک جهان به انجام رسانده باشد، سزاوار جاودانه شدن همیشگی است.
سخنران ویژه این آیین، پروفسور همین آنتیلا مترجم فنلاندی شاهنامه و استاد دانشگاه درباره اثرگذاری اندیشه ژرف حکیم توس و شاهنامه، اثر سراسر اندرز وی در ادب جهان سخن گفت.
چاپ شاهنامه فردوسی، برگردان استاد همین آنتیلا به زبان فنلاندی، مهمترین انگیزه پیشکش سردیس فردوسی از سوی ایران به مردم فنلاند بود.
سخنرانی پروفسور یوکو کولا رئیس دانشگاه هلسینکی که با همراهی روسای دانشکده‌های گوناگون این دانشگاه و مدیران بلندپایه وزارت امور خارجه فنلاند انجام گرفت، دیباچه‌ای برای پرده‌برداری از نیم‌تنه فردوسی ساخته هنرمند برجسته ایرانی، استاد افشین اسفندیاری شد.
در بخش جنبی این آیین، نمایشگاه عکسی از میراث گنجینه‌ای شاهنامه با آثاری از استاد سعید محمودی ازناوه با پشتیبانی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران برپا شد.
همچنین نمایشگاه هنرهای سنتی و صنایع دستی کشورمان به نمایش گذاشته شد که با استقبال میهمانان و ایران دوستان روبه رو شد.
در پایان با پیشکش لوح سپاس و تندیس فردوسی ساخته گروه فرهنگی هنری یادمان از مدیران ارشد دانشگاه هلسینکی و ایران شناسان فنلاندی تجلیل شد.
سردیس فردوسی به سفارش و پشتیبانی نمایندگی کشور ایران در هلسینکی، چهارمین سردیس حکیم طوس است که در هفت سال گذشته، پس از ثبت جهانی هزاره شاهنامه در یونسکو از سال 2010 تاکنون به تکاپوی بنیاد فردوسی ساخته شده و این تندیس با همکاری موسسه فردوسی توسی به کشور فنلاند پیشکش شد.
سه تندیس فردوسی در سال‌های پیشین هم ساخته استاد افشین اسفندیاری بوده که از سوی بنیاد فردوسی در موزه‌های کشورهای تاجیکستان، بوسنی و چین نصب شده است.

ب س/ط ه

نظر شما
ارسال نظر